Tips på festlekar

Har du beställt dekorationer och andra festartiklar hos oss? Då kommer du få en bra fest. Men för att göra festen ännu bättre har vi några tips på festlekar som kan liva upp vilken fest som helst! Att leka på en fest är inte bara kul - det är också ett bra sätt för nya människor att lära känna varandra och slappna av.

Image

Omvänd kurragömma

Alla vet hur kurragömma går till, så det behöver vi inte förklara. Men har du någon gång testat att köra omvänd kurragömma? Det går till så att istället för att det är en som letar och resten gömmer sig, så är det en som gömmer sig och resten letar. När man har hittat den gömda personen ska du också gömma dig där. Den som hittar gömstället sist förlorar.

Lek med era initialer

Leken börjar med att alla skriver konstiga och underliga frågor på papper. Samla ihop alla lappar och sätt er i en ring. En person drar en lapp och läser upp frågan. Samma person ska ge svar på frågan med sina initialer. Alltså om man har ett namn som börjar på A och ett efternamn som börjar på H måste man svara till exempel “Alla Händer”. Personen som svarar får max fem sekunder på sig.

Image
Image

Lista ut vem du är

Alla skriver något som alla vet vad det är på en lapp. Sedan ska man dra en lapp och sätta den i sin panna. Med endast ja och nej frågor ska du ta reda på vad det står i din panna. Den som har rätt först vinner.