Scrapbooking som ett sett att dekorera

Om du ska göra ett fotoalbum, en inbjudan, ett kort eller liknande kan du använda dig av scrapbooking som ett sätt att dekorera. När du skriver eller ritar blir det en del av designen som kan tillföra mycket till helheten av en bild, en inbjudnad eller vad det nu än kan vara. Man brukar ju säga att en bild säger mer än tusen ord. Men om man kombinerar bilder med ord så blir det ännu bättre.

Genom att scrapbooka detaljer som passar in till det som du skapar kan det få en helt annan betydelse. Det kan räcka med ett litet ord eller en symbol som gör att hela albumet eller inbjudan får ett mycket starkare intryck. Om du känner att du vill utveckla dina kunskaper om scrapbooking kan du lära dig olika tekniker. Men för att veta vilken som passar dig bäst behöver du prova dig fram. En av alla tekniker som finns är brusch lettering.

Image
Image

Viberationer och resonans

Brusch lettering är en teknik som innebär breda och tunna penseldrag. Det kan vara ganska svårt att få till till en början, men ju mer du övar desto bättre kommer du att bli. Antingen kan du lära dig själv, ta hjälp av en som redan behärskar tekniken eller kolla på olika filmer på nätet som visar dig hur du gör. För att göra brusch lettering behöver du en speciell penna. Det går alltså inte att göra med en vanlig blyerts-, bäck- eller färgpenna.