Inreda sovrummet

Har ditt sovrum sett likadant ut i många år? Är du sugen på att göra någonting nytt men vill inte lägga hur mycket pengar som helst på renovering eller köp av nya möbler? Då kan det istället passa bättre för dig att möblera om eller inreda ditt sovrum med nya detaljer. Att byta ut lite småsaker kan ge rummet en helt annan känsla, det kan till och med kännas som ett helt nytt rum.

Image

Det du kan börja med är att kolla om du kan placera dina möbler på något annat sätt. Kanske flytta på sängen till andra delen av rummet? Flytta på ditt skrivbord, eller kanske på garderoben? Det kan göra stor skillnad, samtidigt som det såklart kan kännas ovant i början. Men du kommer snabbt att vänja dig om det är något du trivs med.

Detaljer att byta ut

Vill du ändra ännu mer i sovrummet kan du byta ut de saker du har på väggarna, i fönstret, på nattduksbordet och liknande. Du kan till exempel hänga upp affischer av Stockholm ovanför din säng om du har som mål att flytta till Stockholm en dag. Eller varför inte ta in lite nya filtar, kuddar, hänga upp nya gardiner, och så vidare. 

Något så enkelt som att byta lakan kan också göra mycket för sovrummet. Och då menar vi inte att byta ut dina vita lakan mot några andra vita lakan, utan att byta ut till ett lakanset i en ny färg. Har du alltid haft mörka lakan kan du testa att ha ljusa och vice versa. Eller kanske vågar du testa att ha lakan med mönster på?

Image